Porcja dla dwóch osób
Czas przygotowania ok. 1 godz.
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczak,
- mąka,
- jajko,
- bułka tarta,
- olej do smażenia
- przyprawy wg uznania.
Dzień wcześniej przyprawiamy fileta wg własnego uznania (ja obsypałam go czosnkiem, przyprawą do kurczaka, papryką, pieprzem i solą). Jako roztrzepujemy z solą i pieprzem. Pierś nacinamy przez całą długość co 0,5 cm, następnie dokładnie obtaczamy ją w mące (w nacięciach też), potem w jajku i na koniec w tartej bułce. Fileta smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu wkładamy do piekarnika na ok.160 stopni na 20 minut.
Wygląda fajnie😊 będę musiała spróbować 😊
OdpowiedzUsuń45 year old Assistant Manager Phil Shadfourth, hailing from Saint-Paul enjoys watching movies like Colossal Youth (Juventude Em Marcha) and Motor sports. Took a trip to Brussels and drives a McLaren F1. Ta witryna
OdpowiedzUsuń