Filet z kurczaka à la Hasselback



Porcja dla dwóch osób
Czas przygotowania ok. 1 godz.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczak,
  • mąka,
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia
  • przyprawy wg uznania.
Dzień wcześniej przyprawiamy fileta wg własnego uznania (ja obsypałam go czosnkiem, przyprawą do kurczaka, papryką, pieprzem i solą). Jako roztrzepujemy z solą i pieprzem. Pierś  nacinamy przez całą długość co 0,5 cm, następnie dokładnie obtaczamy ją w mące (w nacięciach też), potem w jajku i na koniec w tartej bułce. Fileta smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu wkładamy do piekarnika na ok.160 stopni na 20 minut.


Komentarze

  1. Wygląda fajnie😊 będę musiała spróbować 😊

    OdpowiedzUsuń
  2. 45 year old Assistant Manager Phil Shadfourth, hailing from Saint-Paul enjoys watching movies like Colossal Youth (Juventude Em Marcha) and Motor sports. Took a trip to Brussels and drives a McLaren F1. Ta witryna

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz