Pancakes
porcja na około 24 pancakes
Składniki:
- 80g margaryny,
- 2 jajka,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1½ szklanki mleka,
- 2 szklanki mąki pszennej,
- 4 łyżki cukru,
- szczypta soli.
Przygotowanie: margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do wystygnięcia. Jajka wybijamy do miski, wsypujemy cukier i chwilę miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do masy jajecznej wlewamy mleko, margarynę i wsypujemy mąkę. Miksujemy, aż wszystkie składniki się połączą. Na suchą i rozgrzaną patelnię wylewamy małą nalewką porcje ciasta. Przekręcamy na drugą stronę w momencie pojawienia się pęcherzyków. Podajemy z miodem, syropem klonowym albo z owocami. Smacznego :)

Komentarze
Prześlij komentarz