Ananas w cieście


Składniki:

  • 2 puszki ananasa,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki cukru waniliowego,
  • 4 łyżki cukru,
  • 1 ½ szklanki mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 łyżka śmietany 18%,
  • 4 łyżki wiórek kokosowych,
  • ¾ szklanki mleka,
  • cukier puder do dekoracji,
  • 1 litr oleju do smażenia.
Przygotowanie: jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy resztę składników i miksujemy do momentu połączenia składników. Plastry ananasa osuszamy, zanurzamy w cieście i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Jeżeli zostanie nam ciasta, możemy przy pomocy łyżeczki wlewać małe porcje na olej i usmażyć pączusie. Smacznego :)

Komentarze