Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i żurawiną


Składniki:
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka,
  • opakowanie selera naciowego,
  • 150g suszonej żurawiny,
  • 1 czerwona cebula,
  • 3 łyżki posiekanego kopru,
  • przyprawa do gyrosa,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • sól, 
  • pieprz,
  • olej.
Przygotowanie: filety myjemy, usuwamy błonki, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem. Na niewielkiej ilości oleju smażymy na patelni na złoty kolor, odstawiamy na papierowym ręczniku do wystudzenia.
Żurawinę zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10 minut, po czym wylewamy na sitko. Selera myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki i sos mieszamy, ewentualnie doprawiamy. Smacznego :)

Komentarze