Sałatka z pieczarkami



Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek,
  • 2 cebule,
  • 4 jajka,
  • 4 ogórki korniszony,
  • 2,5 łyżki majonezu,
  • vegeta,
  • sól,
  • pieprz.
Przygotowanie: pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i dusimy na niewielkiej ilości oleju, doprawiamy vegetą i pieprzem. Cebulę obieramy, kroimy na pół, każdą połówkę na cztery części i kroimy w plasterki, dodajemy do pieczarek. Całość dusimy około 10 minut do całkowitego odparowania wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Ogórki kroimy w kostkę i zostawiamy na sitku, żeby pozbyć się nadmiaru wody. Jajka gotujemy 10 minut, zalewamy zimną wodą i kiedy będą już zimne obieramy i kroimy również w kostkę. Wszystkie składniki łączymy dodając majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego :)

Komentarze