Wątróbka z cebulą

porcja dla 4 osób
czas przygotowania 30 minut

Składniki:

  • 60 dag wątróbki drobiowej,
  • 3 cebule,
  • 3 łyżki mąki tortowej,
  • pieprz ziołowy,
  • vegeta,
  • olej do obsmażenia wątróbki.
Przygotowanie: wątróbkę myjemy i usuwamy żyłki, tłuszcz i itp. Oporządzoną wątróbkę obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju na złoty kolor, następnie wrzucamy pokrojoną w półksiężyce cebulę, obsypujemy pieprzem ziołowym i vegetą według uznania, podlewamy wodą (około 1/2 szklanki) i przykrywamy pokrywką. Dusimy około 25-30 minut. Proponuję podawać z potłuczonymi ziemniakami, które polewamy powstałym sosem, do tego kiszony ogórek. Pycha. Smacznego :)

Komentarze