Zasmażana kapusta
Składniki:
- 1 kg kiszonej kapusty,
- 2 liście laurowe,
- 7 ziaren ziela angielskiego,
- 2 łyżki drobno posiekanych suszonych grzybów,
- 2 średnie cebule,
- 1 kostka wołowa,
- 1 kostka grzybowa,
- 1 łyżka mąki,
- sól,
- pieprz
- olej do podsmażenia cebuli.
Wykonanie: kapustę zalewamy wodą i gotujemy, następnie odcedzamy - czynność tę powtarzamy tyle razy, aż kapusta nie będzie zbyt kwaśna, ponownie zalewamy wodą i doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, grzyby i obie kostki, sól i pieprz do smaku. Gotujemy około 1 i 1/2 godziny.
Drobno kroimy cebulę i podsmażamy na oleju na złoty kolor, ,wsypujemy mąkę, chwilę smażymy następnie dodajemy ugotowaną kapustę (ja wrzucając kapustę staram się nie dodawać zbyt dużo wody) i podsmażamy ją około 10-15 minut. Smacznego :)

Komentarze
Prześlij komentarz