Pulpety w sosie grzybowym
Porcja dla 5-6 osób
Składniki:
- 1 kg mielonej łopatki,
- garść posiekanych suszonych grzybów,
- 1 jajko,
- 1 mała cebula,
- kostka rosół wołowy,
- czosnek granulowany,
- Vegeta,
- sól,
- pieprz,
- 2 łyżki mąki tortowej,
- 1 litr wody.
Przygotowanie: Wodę gotujemy w rondelku, dodajemy kostkę wołową. Zmieloną łopatkę doprawiamy solą, pieprzem, Vegetą i czosnkiem, wbijamy jajko i wyrabiamy ręką na gładką masę. Formujemy 5-6 pulpetów i wrzucamy do wrzącej wody. Dodajemy posiekane grzyby i pokrojoną w kostkę cebulę. Gotujemy ok. 40 min. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości wody, cedzimy przez sitko i delikatnie wlewamy do sosu, aby go zagęścić. Całość doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy przez 5 min. Smacznego ;)

Komentarze
Prześlij komentarz