CIasto à la Rafaello
Składniki:
- 2 opakowania krakersów,
- 500 ml mleka,
- 3 łyżki mąki tortowej,
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżka cukru waniliowego,
- 3/4 szklanki cukru,
- 1 margaryna,
- 200 g wiórek kokosowych,
- 150 g migdałów w płatkach.
50 g wiórek prażymy na suchej patelni za złoty kolor, odstawiamy do wystygnięcia.
Zimną masę ucieramy z margaryną, na koniec dodajemy migdały w płatkach i resztę wiórek. Wszystko mieszamy łyżką.
Na blaszce układamy warstwę krakersów i przykrywamy kremem, ponownie warstwa krakersów i krem, i ostani raz krakersy i krem. Wierz posypujemy uprażonymi wiórkami. Odstawiamy do lodówki na 24 godz. Smacznego :)

Komentarze
Prześlij komentarz