Sadzone w kajzerce


Czas przygotowania około 30 minut
Porcja dla 5 osób

Składniki:

  • 5 kajzerek,
  • 5 jajek,
  • 1 cebula,
  • 10-15 dag boczku (możecie też użyć innej wędliny, bądź mięsa z zupy),
  • 10 dag startego żółtego sera,
  • sól,
  • pieprz.
Przygotowanie:
Boczek pokroić w kostkę, cebulę w półksiężyce - podsmażamy na patelni na odrobinie oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Z bułek ścinamy delikatnie same czubki i wydłubujemy środek, w który wkładamy wędlinę z cebulą. Posypujemy żółtym serem. Jajka wybijamy każde osobno na miseczkę i delikatnie wlewamy do bułek. Posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut. Smacznego :)

Komentarze