Jajka faszerowane pieczarkami
Czas przygotowania ok. 30 minut
Składniki:
7 jajek,
0,5 kg pieczarek,
pęczek pietruszki,
łyżka majonezu,
vegeta,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach. Podlewamy wodą, doprawiamy vegetą i dusimy około 20 (musi odparować woda). Odstawiamy do wystudzeniu. Umyte jajka gotujemy osiem minut w osolonej wodzie. Następnie zalewamy zimną wodą, studzimy i obieramy. Jajka kroimy na pół i wydłubujemy żółtka, które dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy zimne pieczarki, majonez i posiekaną natkę pietruszki, wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Wykładamy łyżeczką na połówki jajek i dekorujemy pietruszką. Smacznego :)

Komentarze
Prześlij komentarz